top of page

In office Dental Bleaching

Krijg weer stralende witte tanden

Voor veel mensen is het gebit een belangrijk onderdeel van hun uitstraling. Dit vormt ook de reden dat mensen graag met een stralend gebit door het leven willen. Het gebit wordt echter dagelijks geconfronteerd met het ons leefpatroon (eten, drinken en roken), waardoor bij veel mensen de tanden langzamerhand verkleuren.

De verkleuring van de tanden kan schaamte oproepen bij mensen, hierdoor besluiten steeds meer mensen om hun tanden te laten bleken.

 

Van groot belang voor het bleken of witten van uw tanden is een gezond gebit. Een goede mondhygiëne is dus heel erg belangrijk. Plan voor je consultatie een afspraak in bij je eigen tandarts of raadpleeg ons voor een doorverwijzing.

 

In office bleaching gebeurt in de praktijk met behulp van een laser, dit is een sessie van een 75 minuten. De gebruikte producten geven onmiddellijk resultaat.


Na deze procedure is het belangrijk om het naleven van enkele belangrijke regels verder te zetten om een langdurig resultaat te verkrijgen.

Gevoeligheid

Door de reactie van peroxide met de tanden kunnen sommige tanden enkele dagen gevoeliger zijn voor koude- en warmteprikkels. Dit gaat vanzelf over. Onze bleaching producten zijn 

Voeding

U dient op te letten met uw voeding. Peroxide zorgt er immers voor dat uw tanden tijdelijk makkelijker kleurstoffen opnemen. Denk bijvoorbeeld aan: koffie, roken, het eten van gekleurd voedsel zoals tomatensoep, fruit, chocolade, etc.

Het actieve bestanddeel om de tandkleur lichter te maken is waterstofperoxide. Dit wordt via verschillende formules aangeboden, waarbij de actieve concentratie aan waterstofperoxide niet hoger mag zijn dan 6% volgens de Europese wetgeving en deze producten mogen enkel onder begeleiding van een tandarts gebruikt worden.

Is bleaching slecht voor de tanden?
 

Het antwoord is simpel: NEEN. Bleaching is een veilige en efficiënte methode om een mooiere, lichtere tandkleur te bekomen op een niet-ingrijpende manier. Hou echter rekening met de volgende zaken:
 

  • Waterstofperoxide is mild zuur en maakt het glazuur tijdelijk wat meer poreus (op microscopisch niveau) om de pigmenten te oxideren. Na het bleken, mag u dus NIET POETSEN met de borstel zodat het glazuur de kans krijgt om te remineraliseren dankzij ons speeksel. Het tanden poetsen gebeurt altijd VOOR het bleken. Fluoride in tandpasta helpt dit remineralisatie proces.

  • Overdaad schaadt. Een bleachbehandeling heeft limieten

Om deze redenen benadrukken we nogmaals het belang om dit onder supervisie van een tandarts of mka arts te laten uitvoeren. De wetgeving staat ons niet toe om prijzen van behandelingen op de website te vermelden. U kan hiervoor contact opnemen met de praktijk.

bottom of page