top of page

Botuline toxine of spierontspanners

Botuline toxine A beter gekend als botox is een gezuiverd eiwit dat in minimale hoeveelheden geïnjecteerd wordt in de gelaatsspieren om ze te ontspannen of om rimpelvorming te voorkomen. Botuline toxine blokkeert de zenuwimpuls in de spier waardoor de spier tijdelijk niet meer kan samentrekken en volledig relaxeert.

 

Hierdoor verdwijnt de ongewenste gelaatsuitdrukking en zullen de rimpels geleidelijk vervagen.
Botox wordt voornamelijk gebruikt in het voorhoofdkraaienpootjes en de fronsrimpels, maar kan ook gebruikt worden om de kinmondhoeken en halslijn te behandelen.

Botox kan eveneens gebruikt worden bij de behandeling overmatig okselzweten.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Dr Arnauts zal U vragen om enkele mimiek bewegingen te maken zodat ze de te behandelen spier goed kan lokaliseren.

Nadien wordt botox geïnjecteerd met een zeer fijne naald in de te behandelen spieren.
Een behandeling duurt gemiddeld 15 minuten.

Hou er rekening mee dat een behandeling met botox een licht ongemak of een lichte pijn met zich mee kan brengen.

Waar dient U rekening mee te houden na de behandeling

U kan direct na de behandeling verder met uw dagelijkse bezigheden. Intensief sporten is gedurende 24 uren niet toegelaten, nadien mag U uw sportactiviteiten hervatten. Het resultaat zal na een 3-tal dagen zichtbaar worden en maximaal zijn na 14 dagen. Het resultaat houdt meestal 3 tot 5 maanden aan en is tijdelijk van aard.

Een herhaalbehandeling kan reeds na 3 maanden, we raden dan ook aan om in het eerste jaar de behandeling om de 4 maanden te herhalen.

Hoeveel kost Botox?

Heeft u interesse in botuline toxine of spierontspanners of heeft u vragen? Neem dan snel contact met ons op en wij helpen u met veel plezier verder!

Fillers

Hyaluronzuur is een natuurlijk bestanddeel van de huid. Als we ouder worden verliest onze huid onherroepelijk zijn jeugdige uitstraling omdat de huid minder natuurlijke volume gevende en vocht inbrengende stoffen.
Medi-Arté maakt enkel gebruik van niet-permanente, bio-afbreekbare fillers.

Hyaluronzuur filler

Een hyaluronzuur filler is een natuurlijke keuze bij het tegengaan van rimpels. Het is een injecteerbare gel waarmee de rimpel wordt opgevuld. Na injectie wordt door vernieuwde hydratatie de huidkwaliteit verbeterd. Hyaluronzuurfillers kunnen ook gebruikt worden om het volume te herstellen en de gelaatscontouren te verbeteren.

Hyaluronzuur fillers zijn onder meer geschikt voor de behandeling van fijne lijntjes, rokerslijntjes, traangoten, het opvullen van lippenneuslippenplooienjukbeenderenafhangende mondhoeken, …

Radiesse®

Radiesse® bestaat uit een gel-matrix, die dankzij fijne calciumfosfaat micro- sferen zorgt voor lichaamseigen collageenvorming. De gel wordt binnen 3 maanden door het lichaam afgebroken. Tegelijk stimuleren de micro- sferen de aanmaak van eigen collageen, wat zorgt voor een resultaat dat tot 12 maanden aanhoudt bij de meeste patiënten.

De injectable filler Radiesse® wordt in de huid geïnjecteerd om rimpels of plooitjes te verminderen, om zones te corrigeren waar volumeverlies is opgetreden of om bepaalde gezichtszones extra te accentueren.

Radiesse® is ondermeer geschikt voor het vullen van diepe rimpels, opvullen van kaken of slapen en een vloeibare facelift. Ook een armliftverjonging van de handen en hals regio behoren tot de mogelijkheden.

 

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

De injectable filler wordt in de huid geïnjecteerd d.m.v. een fijne naald of cannula om rimpels te verminderen, om zones te corrigeren waar licht volumeverlies was opgetreden, om de lippen voller te maken of om donkere kringen onder de ogen te verminderen.

Een behandeling met injectable fillers kan een licht ongemak of een lichte pijn met zich meebrengen tijdens de behandeling. Daarom wordt meestal een lokale verdoving toegepast om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken. Deze verdoving kunt u nog enige tijd na de behandeling voelen. De fillers bevatten eveneens een verdovend middel wat pijn verlagend en comfort verhogend werkt.

Om te zorgen voor een gelijkmatig resultaat zal de arts de behandelde zone masseren. Dr Arnauts zal u adviseren wat te doen na de behandeling.

 

Een behandeling duurt meestal een 30-tal minuten, maar is uiteraard afhankelijk van het aantal te behandelen zones.

Waar moet u rekening mee houden na de behandeling?

U kan direct na de behandeling verder met uw dagelijkse bezigheden.

Het is mogelijk dat u milde tot matige branderigheid of pijn voelt na een injectie. De behandelde plek kan zelfs gedurende een paar dagen na de behandeling nog gevoelig zijn.

Zwelling en verkleuring (roodheid of blauwe plekken) van de injectieplek kunnen voorkomen.

Door een ijs- of koude kompres op de behandelde zone(s) te houden tijdens de eerste uren na de behandeling kunt u de omvang en de duur van de verkleuring en de zwelling enigszins beperken. Als de zwelling en de roodheid langer dan 5 dagen aanhouden, neem dan contact op met uw behandelend arts.

Na 24 uur mag u de behandelde plek voorzichtig reinigen en make-up dragen.

Stel de behandelde plek in de eerste week na de behandeling niet bloot aan intense warmte (bijv. zon, zonnebank, sauna, etc.) of andere intense gezichtsbehandelingen.

Voor uw welzijn en esthetisch welbevinden wordt aangeraden om na de behandeling opnieuw een afspraak met uw arts te maken.

Injectable fillers worden na verloop van tijd geleidelijk afgebroken. Denk eraan dat de resultaten slechts van tijdelijke aard zijn.

1ef571b226076e813c2ed6bd24ec5c2a.jpg
1ef571b226076e813c2ed6bd24ec5c2a.jpg

Voorhoofdrimpels

Doordat de voorhoofdsspier samentrekt, ontstaan er horizontale rimpels ter hoogte van het voorhoofd. Door het injecteren van botox in de voorhoofdsspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Een frisse jonge uitstraling is het resultaat.
Het effect duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.

Fronsrimpels

Doordat de fronsspieren samentrekken, ontstaan er verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Door het injecteren van botox in de fronsspieren zullen de spieren ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Het effect duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.
Indien de rimpel niet volledig verdwijnt, kan een botox behandeling aangevuld worden met het opvullen van de rimpel.

Wenkbrauwlift

Ten gevolge van het verouderingsproces gaan wenkbrauwen wat zwaarder worden. Afhangende wenkbrauwen kunnen met botox behandeld worden waardoor er een frisse open blik ontstaat. Afhangende wenkbrauwen kunnen ook met fillers gelift worden.
Het effect duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.

550fd05c49b373ee982ed6cfa355b89d.jpg

Mond

Rokerslijntjes

De rimpeltjes net boven de bovenlip zien we vaak bij rokers en deze ontstaan door het veelvuldig tuiten van de lippen. Deze lijntjes ontstaan echter ook als U niet rookt. Met een zeer fijne hyaluronzuur filler kunnen door middel van de allernieuwste techniek de rimpeltjes opgevuld worden, waardoor ze vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. De techniek is pijnloos door het gebruik van verdovende zalf. In de filler zit eveneens verdoving. Het effect is onmiddellijk zichtbaar en duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden.

Opvullen van de lippen

Door het verouderen gaat geleidelijk het volume in de lippen afnemen. Met een filler kunnen we uw lippen perfect opvullen of vergroten. De techniek is zo goed als pijnloos door het gebruik van verdovende zalf. In de filler zit eveneens verdoving.
Het effect is onmiddellijk zichtbaar en duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden.

Afhangende mondhoeken

Door het verouderen gaat gans het gelaat geleidelijk in volume afnemen. Ook uw mondhoeken ondervinden hier last van en kunnen gaan hangen. Jonge mensen kunnen echter ook hangende mondhoeken vertonen, maar dit is dan te wijten aan de sterke spieractiviteit in de spieren die van je mondhoeken naar je kaaklijn lopen.
Botox is in dit laatste geval een perfecte oplossing. Is het verouderingsproces de oorzaak van hangende mondhoeken dan is een behandeling met een hyaluronzuur filler de oplossing. Het effect van de filler is onmiddellijk zichtbaar en duurt gemiddeld 4 tot 6 maanden. Het effect van botox verschijnt na 3 dagen en duurt 3 tot 5 maanden.

Jukbeenderen

Zijn de contouren van uw gelaat wat afgenomen of zijn uw jukbeenderen wat minder prominent aanwezig dan kan u een behandeling met een dermale filler overwegen. Dankzij de dermale filler kunnen we de contouren en het volume terug herstellen. Het effect is onmiddellijk zichtbaar en duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden.

Wangen

Door huidveroudering maken we minder collageen aan waardoor we volume ter hoogte van de wangen verliezen en er ouder uitzien. Dit volumeverlies kan eenvoudig opgelost worden door een behandeling met een dermale filler. De filler zal onderhuids collageen aanmaken waardoor de huid zijn stevigheid zal terugkrijgen. Het effect duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden.

Kin

Doordat de kinspier samentrekt, ontstaan de typische kuiltjes ter hoogte van de kin. Door het injecteren van botox in de kinspier zal de spier ontspannen zodat de kuiltjes vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Een frisse jonge uitstraling is het resultaat.
Het effect duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.

Is de contour van uw kin wat afgenomen of is uw kin minder prominent aanwezig dan kan u een behandeling met een dermale filler overwegen. Dankzij de dermale filler kunnen we de contour en het volume terug herstellen. Het effect is onmiddellijk zichtbaar en duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden.

Kaaklijn

Het effect van veroudering op de onderkant van het gelaat is zichtbaar in de contour van de kaak. Zijn de contouren van uw kaaklijn afgenomen of zijn er hamsterwangen aanwezig, dan kan u een behandeling met een dermale filler overwegen. Dankzij de dermale filler kunnen we de contouren van uw kaaklijn terug herstellen. Het effect is onmiddellijk zichtbaar en duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden.

1ef571b226076e813c2ed6bd24ec5c2a.jpg

Neus

Bunny Lines ( neuslijntjes)

Bunny lines zijn de rimpeltjes hoog op uw neus als U lacht. Doordat de neusspier samentrekt, ontstaan er horizontale rimpels ter hoogte van de neusbrug. Door het injecteren van botox in de neusspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Een frisse jonge uitstraling is het resultaat.
Het effect duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.

Neuslippenplooi

Bij het verouderen wordt ook de plooi tussen de neus en mond dieper. Ten gevolge hiervan ziet uw gelaat er vermoeid uit. Deze plooi kan eenvoudig behandeld worden met een dermale filler waardoor uw huid zijn stevigheid en contour zal terugkrijgen. Het effect is onmiddellijk zichtbaar en duurt gemiddeld 9 tot 12 maanden.

Ogen

Kraaienpootjes

Doordat de oogkringspier samentrekt, ontstaan er horizontale rimpels ter hoogte van de buitenste ooghoek. Door het injecteren van botox in de oogkringspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Het effect duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.

Vermoeid uitziende ogen

Door huidveroudering worden de oogkassen dieper en verliezen we vet ter hoogte van de onderrand van de ogen. Er ontstaan dan rimpels en de gekende “wallen”.
Doordat de oogkringspier samentrekt, ontstaan er rimpels onder de ogen. Door het injecteren van botox in de oogkringspier zal de spier ontspannen zodat de rimpels vervagen of zelfs helemaal verdwijnen. Het effect duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.

De “wallen” worden behandeld met hyaluronzuur. Uw huid zal zijn stevigheid terugkrijgen en de wallen zullen verminderen of verdwijnen. Ook de donkere kringen onder uw ogen zullen minder worden. Het effect is meteen zichtbaar en houdt ongeveer 6 maanden aan.

4f4fc071b9c6ff06597c7d27db1bd7e3.jpg
1ef571b226076e813c2ed6bd24ec5c2a.jpg
bottom of page